De werkgroep Welzijn richt zich op preventie van welzijnsproblemen in het onderwijs. Dit doen we via informatieverstrekking aan studenten en meepraten op de Radboud en de HAN over het huidige beleid. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Trainingen voor het omgaan met stress organiseren (in ontwikkeling).
  • Overleggen met studentpsychologen, studentdecanen en de medezeggenschap op de Radboud en de HAN bijwonen en onze visie delen.
  • Studenteninitiatieven bijstaan en promoten op het gebied van welzijn. Bijvoorbeeld: informatie-verstrekking over gezonde levensstijlen en regelmatig contact in de refter organiseren.

Visie

Voorkomen is beter dan genezen. Er moet meer focus komen op de preventie van problemen zoals burn-out, overmatige stress en depressie onder studenten.
Soms zijn problemen niet te voorkomen. Ook dan geloven we dat er nog meer bereikt kan worden in de toegankelijkheid van ondersteuning in een eerder stadium.

Contactgegevens

Wil je meer weten? Of lijkt het je leuk om bij de werkgroep Welzijn aan te sluiten? Stuur ons dan een berichtje op: voorzitter@akku.nu

Nieuwsberichten

maart, 2022
Deel 5: baas in eigen agenda

AKKU Welzijn Online: ‘Zeg maar ‘dag’ tegen je uitstelgedrag!’ (5/6) Maar liefst 50% van de studenten zegt bovengemiddeld veel last…

maart, 2022
februari, 2022
Deel 3: de Uitstelvergelijking

AKKU Welzijn Online: ‘Zeg maar ‘dag’ tegen je uitstelgedrag!’ (3/6) Maar liefst 50% van de studenten zegt bovengemiddeld veel last…

februari, 2022