De Rechtswinkel AKKU zet zich in om studenten en verenigingen in een moeilijk situatie te voorzien van juridisch advies. De Rechtswinkel helpt studenten die kampen met problemen rondom studie gerelateerde onderwerpen, maar ook over huurcontracten en arbeidsovereenkomsten. Daarnaast krijgen zij meerdere malen per jaar trainingen over verschillende rechten.

Visie

Juridisch advies voor iedereen

Veel studenten weten niet wat hun rechten zijn en weten daarom ook vaak niet of zij wel eerlijk behandeld wordt. De Rechtswinkel zet zich daarom in om iedereen te helpen die een probleem heeft, maar ook om de rechten van studenten bekend te maken onder hen. Het is goed om te weten dat wie een probleem heeft er niet alleen voor staat! 

Ons team 

Ons team bestaat uit acht getalenteerde, gemotiveerde rechtenstudenten van zowel de Radboud Universiteit als de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Wij hebben de vaardigheden in huis om een beroep-, bezwaar- of verzoekschrift op te maken en kunnen deze in overleg met jou opstellen. Verder hebben wij nauw contact met een aantal advocaten. Zij staan klaar om een zaak over te nemen indien dit nodig blijkt.

Rechts Specialisaties 

Wij zijn vertrouwd met verschillende rechtsgebieden, waardoor we de meest uiteenlopende vragen kunnen behandelen. Denk aan vragen over het arbeidsrecht, huurrecht, onderwijsrecht, consumentenrecht, personen- en familierecht, verenigingsrecht, maar ook over problemen met DUO.

Successen

In het verleden heeft de werkgroep Rechtswinkel AKKU  al verschillende successen behaald.

In 2015 is AKKU gestart met het bemiddelingskostenproject. Dit is gestart na vermoedens over huurders die onterecht kosten aan hun makelaar betaalden.  AKKU heeft meerdere huurders bijgestaan die zich destijds hebben gemeld. Ook is er in het programma Kassa meerdere malen aandacht voor geweest. 

Sinds 2015 is er een nieuwe wet aangenomen, namelijk het mag studenten niet verplichten worden om kosten te maken voor hun studie zonder dat daar een gratis alternatief voor is. Toch wordt dit nog veel gedaan door instellingen. Daarom heeft de Rechtswinkel in het voorjaar van 2020 een meldpunt geopend waar studenten terecht kunnen.

Contactgegevens

Wil je meer weten? Of lijkt het je leuk om bij de werkgroep Rechtswinkel AKKU aan te sluiten. Stuur ons dan een berichtje op: voorzitter@akku.nu.

Nieuwsberichten