AKKUduurzaam zet zich in voor een groene campus. Meer biodiversiteit, minder auto’s en minder CO2 uitstoot. Wij houden ons niet slechts met een groen campus bezig, groen is, in onze ogen, wereldwijd belangrijk. Daarom zijn wij bij de landelijek vereniging Student voor Morgen aangesloten en kan je ons vinden bij de klimaatmarsen! 

Visie

Groene campus
Voor AKKU is het belang om een zo’n groen mogelijke campus te hebben. Belangrijk is om de klimaatopwarming tegen te gaan en de CO2 uitstoot te verminderen, maar het is ook belangrijk voor de leeromgeving van studenten. Want het is namelijk zo dat planten en bomen het leerproces en creativiteit bevorderen. Dit doen wij door nauw samen te werken met o.a. Radboud Green Office, AGREEn, VSA en HAN Green Office. 

Successen

Afgelopen jaar is in samenwerking met de Vegan Student Association (VSA) een lunchlezing georganiseerd. Voor de lunch was de britse activist Ed Winters (Earling Ed) uitgenodigd waarbij hij vertelde over veganisme. Later op de dag gaf hij nog een ander college. 

Elk jaar organiseert AKKUduurzaam in samenwerking met andere partijen de Groene Week. Het is een festival met workshops, evenementen, etentjes en dat allemaal in het kader van duurzaamheid.

Geschiedenis

In 1994 richtte AKKU samen met andere partijen het Universitair Milieu Platform (UMP) op. AKKU zette zich volledig in voor de organisatie, waardoor het langzaam een groot onderdeel van AKKU werd. Hierdoor werd het later omgezet tot de huidige werkgroep AKKUduurzaam.

Contactgegevens

Wil je meer weten? Of lijkt het je leuk om bij de werkgroep duurzaamheid AKKU aan te sluiten. Stuur ons dan een berichtje op: akkuduurzaam@akku.nu.

Nieuwsberichten

december, 2019
Stap over naar een duurzame bank
Studentenvakbond AKKU en Nijmegen Fossielvrij voeren in december campagne om studenten over te laten stappen naar een duurzame bank. Jurjen…
december, 2019