Het studentenreisproduct is onderdeel van de studiefinanciering. Als je in aanmerking komt voor studiefinanciering, dan kom je dus ook in aanmerking voor een studenten-OV. Je hebt dan de nominale duur van je studie plus één jaar extra recht op een studenten-OV.

Je reisproduct staat op je persoonlijke OV-chipkaart.

Met een weekabonnement reis je tussen maandagochtend 04:00 uur en zaterdagochtend 04:00 uur gratis en daarbuiten met korting. Met een weekendabonnement reis je tussen vrijdagochtend 12:00 uur en maandagochtend 04:00 uur gratis en daarbuiten met korting.

Nadat je bent afgestudeerd moet je je studenten-OV zelf stopzetten, ook wanneer je sneller bent afgestudeerd (bijvoorbeeld binnen vier jaar). Wanneer je je studenten-OV niet op tijd stopzet, krijg je een boete. Per 1 januari 2019 krijg je de boete alleen als je nog gebruik maakt van je studenten-OV. De eerste twee halve maanden is de hoogte van de boete 75 euro, daarna kost hij iedere halve maand 150 euro.

Als je je studie hebt afgerond of je studie langer duurt dan gepland, dan kun je helaas niet meer gratis met je studenten-OV reizen. De NS biedt dan nog wel een leuke korting. Je kunt gratis een Dal Voordeel abonnement aanvragen. Hiermee reis je een jaar lang met 40% korting buiten de spitsuren. Dit abonnement kun je tot 3 maanden na het eindigen van je studenten-OV aanvragen.

Heb je nog vragen over je studentenreisproduct? Neem dan contact op met de Rechtswinkel AKKU of kom langs op een van onze spreekuren!

Doe mee! Deel dit bericht.