Huisvesting

AKKU houdt zich op 3 gebieden bezig met huisvesting:

– oplossingen zoeken voor het kamertekort
– Aankaarten van andere problemen omtrent huisvesting
– Studenten informeren over hun mogelijkheden binnen huisvesting

Oplossingen zoeken voor het kamertekort

Net als veel andere studentensteden heeft ook Nijmegen een kamertekort. Naast dat veel studenten dakloos zijn, betalen ook veel studenten (75%) te veel huur. AKKU lobbyt daarom voor meer betaalbare woningen bij verschillende partijen. Zeker met de groeiende studentenaantallen bij de RU en de HAN is dit hard nodig. Het afgelopen jaar resulteerde dit in zo’n 1250 extra woningen die gebouwd gaan worden.

Aankaarten van andere problemen

Huurteams Nijmegen krijgt nog steeds veel klachten binnen van intimidatie zaken en onderhoudsgebreken in studentenwoningen. De kwaliteit van de woningen, op met name de particuliere markt, laat te wensen over en de huurders lijken machteloos. Studentenvakbond AKKU zoekt samen met Huurteams Nijmegen naar een oplossing voor dit probleem. Zo heeft Stichting Huurteams Nijmegen het afgelopen jaar een zwarte lijst bij gehouden van verhuurders die huurders intimideren. Ook op landelijk niveau volgt AKKU de politiek nauwlettend.

Studenten informeren en helpen

Het is een veel gestelde vraag: Hoe kom ik aan een kamer? AKKU heeft een boekje vol met handige zoektips en je rechten en plichten als huurder. Dit boekje, Op Kamers in Nijmegen, kun je gratis ophalen bij Studentenvakbond AKKU of vraag hem digitaal aan via info@studentenvakbondakku.nl.

AKKU werkt daarnaast samen met de gemeente aan een woningbeurs,  waar studenten en starters alle informatie die ze nodig hebben kunnen vinden.