Studentenvakbond AKKU organiseert vanaf maandag 12 maart wekelijks een gratis cursus Deens. Door de voorgenomen onderwijsbezuinigingen komt volgens de vakbond zowel de kwaliteit als de toegankelijkheid van het Nederlands onderwijssysteem in gevaar. Daarom begrijpt de vakbond het goed als studenten geen vertrouwen meer hebben in het huidige hogeronderwijsbeleid en hun heil elders zoeken.

Jos Bakker, voorzitter van Studentenvakbond AKKU: “Studeren in Nederland wordt onbetaalbaar. We zullen blijven vechten voor toegankelijkheid van het hoger onderwijs, maar zolang er niets verandert, raden we studenten aan hun biezen te pakken en naar landen te vertrekken waar wél genoeg in onderwijs geïnvesteerd wordt.” In Denemarken maar ook in andere Scandinavische landen hoeven studenten geen collegegeld te betalen. Daarnaast krijgen studenten een maandelijkse beurs van zo’n 500 euro.

Door het hele land vindt van 19 tot 24 maart een actieweek plaats. Deze week staat in het teken van de vernietigende bezuinigingen op het hoger onderwijs. Als onderdeel daarvan verzorgen verschillende lidbonden van de Landelijke Studentenvakbond een dergelijke talencursus. Daarnaast organiseert Studentenvakbond AKKU in Nijmegen samen met andere partijen een demonstratie en een debat over rendementsmaatregelen in het hoger onderwijs, beide op 20 maart.

Interesse in deze cursus? Laat het dan weten via dit facebook-event!

Doe mee! Deel dit bericht.