Utrecht, 1 oktober 2012 – Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) zijn verheugd met het deelakkoord dat vanmiddag is gepresenteerd. Hierin staat opgenomen dat de langstudeerboete voor studenten wordt teruggedraaid en uiterlijk begin 2013 terugbetaald.

 

De langstudeerboete die per 1 september jl. effectief in werking is getreden, wordt na 1 maand al weer teruggedraaid. Tevens worden de boetes die al zijn geïnd weer terugbetaald aan de studenten. Dit is vandaag om 15.00 uur bekend gemaakt door de VVD en de PvdA tijdens een persconferentie. De studentenorganisaties zijn opgelucht dat de boete nu eindelijk van tafel wordt geveegd. Eerder organiseerden zij al een groot protest en voerden zij een rechtszaak tegen de langstudeerboete.

 

Zij roepen de politiek op zo spoedig mogelijk duidelijkheid te verschaffen en te starten met de terugbetaling van de reeds geïnde boetes. Er moet nu zo snel mogelijk een eerlijk en helder beeld geschetst worden voor studenten.

<Bericht via www.lsvb.nl>

Doe mee! Deel dit bericht.