Betere doorstroming naar starterswoningen ontspant de kamermarkt

Nijmegen, 16 april 2012 – Gemeente Nijmegen organiseert op 21 april een beurs voor starters op de woningmarkt. De beurs zal tussen 11:00 en 15:00 uur plaatsvinden in de stadsschouwburg. Deze beurs is door Studentenvakbond AKKU geïnitieerd om de moeizame doorstroming naar starterswoningen te bevorderen.

De doorstroom van studentenkamer naar starterswoning verloopt bijzonder moeizaam. Voor afgestudeerden is het moeilijk om een starterswoning in Nijmegen te vinden, omdat vaak een lange inschrijftijd vereist is en het aanbod starterswoningen te klein is. Daardoor blijven afgestudeerden langer in hun studentenkamer wonen. Voor studenten zijn hierdoor minder woonplekken beschikbaar. Jos Bakker, voorzitter van Studentenvakbond AKKU: “Je moet vaak drie jaar voordat je begint met studeren al ingeschreven staan bij Entree om überhaupt in aanmerking te komen voor een starterswoning.”

Om starters te informeren over de mogelijkheden op de woningmarkt, is een woonbeurs opgezet. Op deze beurs zullen tientallen corporaties, makelaars en ontwikkelaars hun woningaanbod tonen. Op de beurs zullen ook twee starterswoningen verloot worden door Standvast Wonen en De Gemeenschap. Daarnaast zullen er diverse workshops worden gegeven en zijn er banken aanwezig om informatie te verstrekken over startersleningen. De beurs zal tussen 11:00 en 15:00 uur plaatsvinden in de Stadsschouwburg. Starers kunnen zich via Entree inschrijven voor de twee woningen die verloot zullen worden.

 

Doe mee! Deel dit bericht.