Het is goed gebruik dat een verhuurder bij het sluiten van de huurovereenkomst een bepaald bedrag vraagt aan borg. De borg verschaft de verhuurder zekerheid indien de huurder schade toebrengt aan het gehuurde. Wanneer de verhuurder schade lijdt, kan hij zijn schade verhalen op de borgsom. In principe moet de verhuurder de borgsom terugbetalen aan de huurder na het einde van de huurovereenkomst.

Om onterechte borgclaims te voorkomen moet je je kamer vastleggen in de zogeheten opnamestaat.

Ervaring leert dat bedrieglijke verhuurders liever op het geld blijven zitten en zodoende de borgsom niet uitbetalen aan de huurder. De huurder zal over het algemeen niet veel ondernemen tegen dit soort praktijken, omdat het starten van een juridische procedure vaak een te grote stap is.

Verhuurder die borg achterhoudt

Om onterechte borgclaims te voorkomen is het verstandig om vooraf de staat van de woning vast te laten leggen in een zogeheten opnamestaat, dan kan er geen twijfel ontstaan over de staat van de woning aan het begin van de huurperiode.

Heb jij het idee dat jouw verhuurder onterecht de borg inhoudt? Kom langs bij rechtswinkel AKKU voor juridisch advies of neem contact met ons op!

Doe mee! Deel dit bericht.