Op 14 november was dierenrechtenactivist Ed Winters, beter bekend als Earthling Ed, één dag in Nijmegen op uitnodiging van de Vegan Student Association (VSA). De hele dag waren er activiteiten op de campus, en AKKUduurzaam hielp mee om dat te organiseren. Met meer dan 300 bezoekers was het een groot succes.

(14-11-2019) Onder leiding van politiek filosoof Mathijs van de Sande ging een grote groep studenten ’s avonds met Ed Winters in discussie, na diens lezing over dierenethiek.
📸 Elena Freudenberg

In de Britse dierenrechtenbeweging is Ed Winters een toonaangevend figuur. De acties die hij vanuit Londen opzet hebben tot inspirerende successen geleid. Zo heeft het bestuur van de London Fashion Week, een evenement dat over de hele wereld wordt gevolgd, besloten om het gebruik van bont te verbieden naar aanleiding van een campagne die door Winters was opgezet. Ook op sociale media boekt hij succes. Onder de naam Earthling Ed bereikt hij miljoenen mensen met zijn berichten en vlogs over dierenrechten en veganisme.

‘Ed spreekt vol passie en vanuit zijn idealen. Het is inspirerend om te zien hoe hij mensen helpt.’

AKKU-bestuurslid Romé Kraaikamp

Winters was maar een dag in Nijmegen. Toch was er een breed scala aan activiteiten. Tijdens een lunchlezing bij AKKU vertelde hij over de impact die de bio-industrie heeft op ons klimaat. Daarvoor was er een workshop voor leden van de VSA over hoe je de socratische gesprekstechniek kunt gebruiken om te communiceren over veganisme. Gedurende de dag liet Earthling Ed dat ook in de praktijk zien. In de hal van het Spinozagebouw ging hij met voorbijgangers in gesprek. Last but definitely not least was er ’s avonds een lezing over dierenethiek. Dit verhaal trok zoveel mensen naar het Grotiusgebouw, dat zelfs de beheerders van het restaurant aldaar besloten om een avondje plantaardig eten te serveren.

Ed Winters was in Nijmegen op uitnodiging van de Vegan Student Association. Onze werkgroep AKKU-duurzaam hielp mee om de verschillende evenementen te organiseren. Heb jij ook een groen hart en lijkt het je leuk om groene activiteiten te organiseren? Lees dan snel verder op de pagina van onze werkgroep.

Doe mee! Deel dit bericht.