Article

Lezing Diversiteit

Studentenvakbond AKKU, Young Progressive Thinkers & AKKUraatd organiseren lezing Diversiteit

Nijmegen: Donderdag 8 december vindt er op de Radboud Universiteit (RU) een debat plaats over diversiteit. Diversiteit is de afgelopen maanden besproken door studentenmagazine VOX en er zijn zowel positieve als negatieve reacties hierover gekomen. Studentenvakbond AKKU, Young Progressive Thinkers (YPT) en studentenfractie AKKUraatd organiseren in samenwerking met de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) een lezing over wat diversiteit is en of en waarom het een nuttige bijdrage aan een onderwijsinstelling is.

Naar aanleiding van de Maagdenhuisbezetting van 2015 is er vanuit de UvA de subcommissie Diversiteit opgesteld. In hun rapport stond de RU laag in de diversiteitranking. Vanuit de RU en haar studenten, docenten en medewerkers zijn er positieve en negatieve reacties geuit. Om dit debat betere invulling te kunnen geven, zullen op 8 december Aminata Cairo en Cemil Yilmaz een lezing verzorgen over diversiteit. Kyah Smaal zal deze avond moderator zijn. Floris Boone, voorzitter van Studentenvakbond AKKU: “Het debat over diversiteit is een gevoelig onderwerp en heel relevant. Om te zorgen dat deze discussie goed gevoerd wordt, is er eerst een introductie nodig over dit onderwerp. Op 8 december willen wij studenten en medewerkers deze mogelijkheid geven.”

Aminata Cairo is medewerker diversiteits- en inclusiviteitsbeleid aan de Universiteit Leiden en heeft 31 jaar ervaring met diversiteit op Amerikaanse universiteiten. Cemil Yilmaz is partner bij de sociale onderneming IZI Solutions, consultant op de gebieden diversiteit en inclusie en verschijnt hij regelmatig op online media, radio en televisie. Kyah Smaal was studentlid van de commissie Democratisering & Decentralisering van de UvA, die boven de commissie Diversiteit stond.flyer-diversiteit-page-001