Stop de bezuinigingen, zeg nee tegen het kwart miljard

Direct meedoen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven of kom in de WhatsApp-groep als je mee wilt helpen.

De afgelopen jaren is er steeds opnieuw bezuinigd in het hoger onderwijs. Na het afschaffen van de basisbeurs waren investeringen beloofd. Inmiddels is van dat geld niets meer over. Na een jaar van protest verwachtte iedereen dat het kabinet op Prinsjesdag hun beurs zou trekken. Maar nee, opnieuw wordt er 46,4 miljoen euro bezuinigd. Daarnaast wil de minister, nu de renteverhoging op je studielening niet is doorgegaan, ook dat geld op universiteiten en hbo’s verhalen. Dat gaat om nog eens 226 miljoen.

Tijdens de eerste demonstratie gingen al honderden samen de straat op.

Voor de Radboud Universiteit en de HAN gaat het om een bezuiniging van bijna 20 miljoen euro. Dat is 20 miljoen euro minder aan grotere werkgroepen, 20 miljoen euro aan vollere collegezalen en 20 miljoen euro aan overwerk voor docenten.

Dat pikken we niet. Samen met de FNV gaat de hele LSVb-federatie actie voeren. De bezuinigingen moeten van tafel en het schuldenstelsel gaan we afschaffen.

Kom ook in actie. Alleen samen kunnen we het tij keren. Geef je op om op de hoogte te blijven van onze acties of kom in de WhatsApp-groep en help mee met promoten.

De hele LSVb doet mee! Alle lokale bonden voeren samen actie.