Werk jij als student op basis van een nulurencontract? Let dan goed op! Jouw werkgever betaalt jou dan meestal alleen over de uren die je hebt gewerkt. Dit moet wel op papier zijn vastgelegd.

Deze afspraak geldt echter alleen voor de eerste zes maanden van de arbeidsovereenkomst. Daarna heb je recht op doorbetaling van jouw loon telkens wanneer je wel wordt opgeroepen maar niet kunt werken vanwege een oorzaak die bij de werkgever ligt.

Het is altijd belangrijk om je contract goed te lezen. Maar soms staan er in je contract ook regels die van de wet niet mogen. In dat geval kun je als werknemer die regels negeren.

Neem bijvoorbeeld een bijbaan in de horeca. Je bent ingeroosterd, maar het blijkt toch geen mooi weer te zijn, dus je hoeft niet te komen werken. Je hebt dan als werknemer toch recht op doorbetaling van je loon. Daarnaast heb je als werknemer op basis van een nulurencontract iedere keer als jouw werkgever jou oproept recht op minimaal drie uur loon, ook al heb je die dag bijvoorbeeld maar één uur gewerkt.

Heb jij problemen met jouw bijbaantje of heb je andere vragen. Neem dan contact op met de Rechtswinkel AKKU of kom langs op een van onze spreekuren!

Doe mee! Deel dit bericht.