Vanwege de demonstratie is het AKKU-kantoor vrijdag 10 december gesloten. Wil je het bestuur toch graag spreken? Kom dan maar naar de demo.

Wat, Waar en Wanneer?
Vrijdag 10 december zal er een demonstratie plaatsvinden in Nijmegen vanaf het Stationsplein om 13:30  uur. Vanaf deze plek zullen we in een protestmars naar de Grote Markt lopen waar enkele prominenten ons zullen toespreken. De actie duurt to 15:30 uur.
Waarom?
In Januari wordt er een wetsvoorstel ingediend in de tweede kamer over het norm plus één stelsel. Dit houdt in:
– 5000 euro collegegeld bij méér dan een jaar studievertraging (vanaf 2011-2012)
– 3000 euro boete voor de universiteit of hogeschool voor elke student met méér dan een jaar studievertraging (vanaf 2011-2012)
– Geen studiefinanciëring meer tijdens een masteropleiding (vanaf 2012-2013)
– Geen OV-kaart bij méér dan een jaar studievertraging(vanaf 2012-2013)
Dit geldt voor alle studenten, ook zij die nu al studeren.
(voor meer informatie is er een informatie-college: woensdag 8 december, 16:00-17:30, CC2. Maaike Verhoek (LSVb) en iemand van AKKUraatd (USR-fractie) zullen de bezuinigingen nader toelichten, ook over de tweede studie. En natuurlijk is er ruimte voor vragen)

Genoeg reden om de straat op te gaan!

Met deze actie willen we laten zien dat we het ook in Nijmegen niet eens zijn met deze bezuinigingen, in navolging van de acties van 29 november in Groningen en Den Haag. Op dezelfde dag zal er ook gedemonstreerd worden door studenten in Amsterdem. Andere steden staan op het punt zich eveneens aan te sluiten.
Deze actie wordt georganiseerd door SOSnijmegen, een actieplatform dat een samenwerkingsverband is tussen verschillende (studenten)organisaties. Je kan laten zien dat je komt op facebook bij het evenement: Demonstratie: Gooi het hoger onderwijs niet in de prullenbak!

Tot vrijdag 10 december!

Doe mee! Deel dit bericht.