Article

Een dag uit het leven van … een bestuurslid van AKKU [deel 1]

09.00
Ik begin mijn dag  dag met het schrijven van een opinieartikel voor het ANS. Er is vanuit een studentenorganisatie een stuk geschreven over de vrijheid op de campus. Er missen echter veel nuanceringen, dus het is nodig om een goed antwoord op dat stuk te geven. Ik schrijf het begin, een uitweiding over de verschillende soorten vrijheid, en een fractielid van AKKUraatd werkt het uit voor het specifieke geval van de RU. Als het stuk goed genoeg is, sturen we het morgen op naar het ANS.

13.00
Op werkbezoek bij onze collega’s in Amsterdam! We beginnen met een lunch op het ASVA-kantoor en gaan daarna met elkaar praten. Amsterdam is bekend om hun activistische houding, dus wij zijn hier om te kijken hoe AKKU in Nijmegen een betere PR kan opzetten en acties kan organiseren. Natuurlijk komen ook de verschillen tussen Amsterdam en Nijmegen ter sprake en hierbij worden telkens enkele voorbeelden gegeven. Zo worden zij daar beter gefaciliteerd in hun werk door de UvA doordat ze bijvoorbeeld full-time kunnen besturen. In Nijmegen is dat helaas niet het geval. Uiteindelijk zijn Amsterdammers, net zoals wij, ook gewoon mensen, dus zij kunnen ook van ons leren. Langzaamaan wordt het iets minder serieus en iets gezelliger, maar veel geleerd hebben we in ieder geval wel.

16.30
Tussendoor bel ik nog even naar kantoor om te vragen hoe het met de interne nieuwsbrief gaat. Er zijn nog wat vragen over een stukje over acties die AKKU in het verleden heeft gedaan. Per ongeluk dacht men op het kantoor dat de grote Koffiegijzeling in 2006 was, in plaats van in de mystieke jaren ’90. Snel wordt dit verbeterd en tien minuten later zie ik de interne nieuwsbrief op mijn mail verschijnen.

18.00
Nu een afspraak in Leiden. Eerst met een groep studenten uit heel Nederland pizza eten en daarna ga ik vergaderen over hoe je diversiteit in Nederland kan verbeteren. We komen met plannen om een congres/conferentie/lezing/dag te organiseren voor studenten, docenten en medewerkers. Dit gaat nog lang duren, maar er is ook een datum geprikt voor wanneer wij dit in het geheel gaan uitwerken. Zo’n vergadering is eigenlijk een goed bewijs dat je niet alleen top-down met studenten bezig bent, maar heel vaak ook bottom-up.

22.00
Ik kom eindelijk terug in Nijmegen. Gelukkig is er een borrel van AKKUraatd. Eventjes een paar biertjes doen met de gezelligste raad van de wereld. Hierna is het lekker naar bed om morgen weer aan de slag te gaan.


Heeft dit verslag bij jou interesse gewekt voor een bestuursjaar bij Studentenvakbond AKKU? Kijk dan hier voor meer informatie

Word jij volgend jaar onze opvolger?

Word jij volgend jaar onze opvolger?