Article

Een dag uit het leven van… een AKKU-bestuurslid [deel2]

Word jij volgend jaar onze opvolger?

Word jij volgend jaar onze opvolger?

Het is maandag 09:00 uur. Ik zet de pc thuis aan en open Facebook. De dag begint als chef-PR met het inplannen van de Facebookberichten van AKKU deze week. Er moeten onder andere berichten uit over een duurzame lunch, over een buurtdebat over studentenhuisvesting waar we de stem van studenten lieten horen en een bericht over de AKKU-reünie naar aanleiding van ons 35-jarig bestaan.

Een beetje opschieten moet ik wel, om half 12 moet ik namelijk de trein naar Utrecht hebben. Mijn vingers schieten over het toetsenbord om pakkende teksten te vormen en het internetarchief wordt afgespeurd op zoek naar leuke foto’s. Het lukt om de meeste berichten uit het PR-sheet in te plannen; dat scheelt later weer werk.

Snel pak ik mijn jas en spring op de fiets richting station Centraal. De eindbestemming van de reis is het SSH-pand in Utrecht. Samen met een lid van onze Huisvestings-werkgroep woon ik daar een informatiebijeenkomst bij over ISHA: International Student Housing Assistance. Dit is een overleg in Utrecht waar onze zustervakbond Vidius, een internationale Studentenvereniging en de SSH (de SSHN van Utrecht) in plaatsnemen om samen ervoor te zorgen dat de belangen van internationale studenten zo goed mogelijk behartigd worden. Studentenvakbondsbestuurders uit het hele land, SSH-medewerkers en bestuurders van internationale studentenverenigingen bevolken de zaal. Gauw gaan we bij de bekenden van de andere vakbonden zitten. Het doel van de dag is inspiratie op te doen om hierna een dergelijk overleg ook in Nijmegen van de grond te kijken. Internationale studenten zijn op de huurmarkt een van de kwetsbaarste groepen en kennen hun rechten als huurder vaak amper. Als bestuur willen we onze rol als studentenbelangenbehartiger dit jaar ook uitbreiden naar internationale studenten.

Vol inspiratie gaat de reis na het overleg (en een korte borrel) weer terug naar Nijmegen. Rond 5 uur kom ik op het AKKU-kantoor aan. Het is er natuurlijk vrij druk. Aan de ene kant van het kantoor werkt AKKUraatd aan de volgende Gezamenlijke Vergadering met het College van Bestuur; aan de andere kant zijn AKKU Rechtswinkeliers nog bezig met het bespreken van een interessante zaak over onderwijsrecht; daartussenin zijn andere activo’s onder het genot van een biertje verwikkeld in een politieke discussie: de verkiezingen komen eraan en de voor- en nadelen van de ene na de andere partij worden heen en weer geslingerd. Ik ben thuis gekomen.

Die avond moeten er nog wat stukken afgemaakt worden voor de opkomende Algemene Leden Vergadering. In de gezellige drukte wil het tikken niet al te zeer opschieten, maar uiteindelijk heb ik toch een vrij professioneel stuk om aan te leveren. Het wordt een grote en moeilijke ALV, maar ze zijn gelukkig altijd professioneel en eerlijk. Dat zit verder dus wel snor. Na een lange dag vol projecten, overleggen en werk zak ik die avond in mijn warme bed. Daar was ik aan toe. Gelukkig is de rest van de week minder druk.


Heeft dit verslag bij jou interesse gewekt voor een bestuursjaar bij Studentenvakbond AKKU? Kijk dan hier voor meer informatie