Nijmegen, 09 september 2010 – Sinds anderhalve week rijden er in de avonduren meer bussen tussen station Nijmegen en de campus van de Radboud Universiteit (RU) en de hogeschool Nijmegen (HAN). Busmaatschappij Breng heeft met de introductie van de RijnWaalsprinter de adviezen van Studentenvakbond AKKU overgenomen. AKKU vertegenwoordigt studenten in het Regionaal Overleg Consumentenorganisatie Openbaar Vervoer (ROCOV). De campus is hierdoor in de avonduren beter bereikbaar.

Op 29 augustus is de RijnWaalSprinter geïntroduceerd: een nieuwe snelle en frequente buslijn tussen Arnhem en Nijmegen. In Nijmegen rijdt de bus door voor een “rondje Heyendaal”. AKKU is zeer verheugd over deze verbetering. Woordvoerder Openbaar Vervoer Freek Bos: “Het aantal bussen in de avonduren is al jaren een aandachtspunt. Lijn 10 rijdt ’s avonds niet, terwijl er wel colleges en tentamens in avonduren worden gegeven”. De RijnWaalSprinter sluit goed aan op de treinen op het station van Nijmegen. “We zijn zeer blij dat Breng onze adviezen heeft overgenomen,” zo vervolgt Bos.

In plaats van twee keer per uur, rijdt er nu vier keer per uur een bus van campus naar station en vice versa. De hogere frequentie is een verbetering voor de bewoners in de omgeving van de campus Heyendaal. “Het aantal studenten dat rond Heyendaal woont, groeit gestaag. Het is ook daarom belangrijk dat dit gebied goed bereikbaar is”, aldus Bos.

De eerste periode van het nieuwe collegejaar legt altijd een grote druk op de Heyendaalshuttle. In de ochtendspits heerst er chaos op het busstation in Nijmegen. Bos: “De drukte levert gevaarlijke situaties op. Samen met Breng gaan we ook hiervoor op zoek naar oplossingen”. Studentenvakbond AKKU blijft zich in de toekomst inzetten voor een goede bereikbaarheid van de campus.

Doe mee! Deel dit bericht.