Nijmegen, 4 mei 2012 – Het management van het Instituut Social Studies (ISS) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft aangegeven dat een aantal opleidingen pas na de zomervakantie de diploma’s zullen uitreiken. Dit creëert een onwenselijke situatie voor studenten, vindt Studentenvakbond AKKU.

Het management van ISS heeft in haar nieuwsbrief van 24 april gecommuniceerd dat de verlate uitreiking van diploma’s het gevolg is van de verhoogde werkdruk door onderwijsintensiveringen. Het uitstellen van de diploma-uitreiking tot na de zomervakantie zou de werkdruk op medewerkers verlagen.

Door de uitgestelde diploma-uitreiking worden studenten pas na de zomervakantie uitgeschreven. “Dit besluit kost studenten veel geld en tijd”, zegt Jos Bakker, voorzitter van Studentenvakbond AKKU. “Studenten moeten hierdoor ingeschreven blijven staan in de zomerperiode. In deze periode moet de student nog collegegeld betalen en loopt daarmee ook het risico op een langstudeerboete. Daarnaast kan de student de hele zomer lang nog niet solliciteren met een diploma in de hand”, aldus Bakker.

Op dit moment is studentenvakbond AKKU via hun studentenfractie LijstAKKU in overleg met de faculteitsraad Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (GGM) om een oplossing voor dit probleem te vinden. Maarten Venhovens, fractievoorzitter van LijstAKKU: “Wij zullen alles op alles zetten om dit besluit terug te draaien. Studenten mogen niet de dupe worden van ondoordachte keuzes die gemaakt worden door het management.”

Doe mee! Deel dit bericht.