Studentenpakket

Als student wil je zorgeloos studeren en lekker genieten van het studentenleven. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje en daarom kan het verstandig zijn om jezelf goed te verzekeren. De VSSD kan je hierbij helpen.
Naast de Studentenzorgverzekering en andere losse verzekeringen biedt de VSSD een zeer aantrekkelijk studentenpakket aan.
In dit pakket zitten een inboedel-, aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering. Dit kan door iedere student die in Nederland ingeschreven staat bij een MBO-, HBO- of WO-instelling worden afgesloten. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van een studentenvakbond.

Kenmerken

  • Een inboedel-, aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering
  • Looptijd van één jaar, daarna dagelijks opzegbaar met één maand opzeggingstermijn
  • Premie van €34,20 per jaar (incl. kosten en assurantiebelasting)

Uitbreiding

  • Pc-verzekering voor €19,86 extra per jaar, tot een bedrag van €2500,-
  • Reis-/stageverzekering voor €12,25 (EU), €19,50 (wereld) extra per jaar
  • Samenwonende premie €49,64 en de reispremie is dan per persoon

Dekking
Het studentenpakket bestaat uit drie verzekeringen voor studenten:

  • Inboedelverzekering: dekt schade door brand, inbraak (na braakschade aan eigen woondeel) of storm. Dekking €10.500,- voor alleenstaande/€18.000,- voor samenwonenden
  • Aansprakelijkheidsverzekering: dekt schade die je per ongeluk aan anderen en/of hun spullen toebrengt tot €500.000,-. De dekking is secundair, d.w.z. als er een gezinspolis bestaat bij in Nederland wonende ouders, deze gezinspolis eerst benaderd dient te worden bij schade
  • Ongevallenverzekering: geeft je een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of bij overlijden aan je nabestaanden

Bijna afgestudeerd?
Meld aan de VSSD (balie@vssd.nl) wanneer je afgestudeerd bent. Je studentenpakketverzekering dient namelijk te worden beëindigd.
Het pakket kan omgezet worden in een individuele verzekering, als je dit wilt. Meld dit ook. De VSSD geeft dit dan door aan de verzekeraar, die vervolgens contact met je zal opnemen om je wensen te bespreken. Bij dit omzetten biedt de verzekeraar een aantrekkelijke korting.

Schade melden
Heb je schade? Meld deze dan via verzekeringen@vssd.nl door middel van het speciale formulier (zie hieronder) en vermeld hierbij je polisnummer, naam, telefoonnummer en e-mailadres.  Je kan ook direct contact met de VSSD opnemen (tijdens kantooruren) voor informatie, tel.015-2782050.

Downloads & Informatie
Aanvraagformulier
Schadeformulier

Polisvoorwaarden
Algemene bepalingen
Inboedel
Aansprakelijkheid
Ongevallen
Pc
Reis