Op Kamers in Nijmegen

Als je op kamers gaat in Nijmegen kamen er misschien veel vragen in je op. Wat kost een kamer in Nijmegen gemiddeld? Welke rechten heb ik als huurder? Voldoet mij kamer wel aan de brandveiligheidsnormen? Wat kan ik doen als ik problemen heb met mijn huisbaas?

AKKU houdt zich bezig met studentenhuisvesting en helpt (aankomende) Nijmeegse studenten door zo veel mogelijk van hun zorgen weg te nemen. Dit doen we door informatie te verstrekken over hun rechten en plichten op het gebied van huisvesting, evenals de mogelijkheden die er voor studenten in Nijmegen zijn. Zo betaalt een groot aantal studenten nog steeds te veel huur en laat de kwaliteit te wensen over. Weten of jij te veel huur betaald? Check hier je kamer!

Onze Werkgroep Huisvesting houdt zich actief bezig met een politieke lobby voor het kamertekort in Nijmegen, louche praktijken van huisbazen en het aanpakken van de brandveiligheid in studentenkamers. Naast haar lobby bij de gemeente zoekt AKKU samen met Stichting Huurteams Nijmegen naar een oplossing voor dit probleem. Daarnaast publiceert AKKU het boekje Op Kamers in Nijmegen (OKiN). Dit is een boekje met handige tips en informatie over je rechten en plichten als huurder. Je kan dit boekje gratis ophalen bij het kantoor Studentenvakbond AKKU.

Op de websites van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen vind je meer informatie over het vinden van een kamer.

Te hoge huur? Onderhoudsgebreken? Heb je problemen met je huisbaas en zoek je hulp? Neem contact op met Stichting Huurteams Nijmegen, zij helpen je gratis verder.