Tot nadere berichtgeving is AKKU gestopt met deze dienst

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om iedere week een tas vol verse biologische groenten op te halen bij Studentenvakbond AKKU. Je krijgt elke week een tasje vol met lekkere groenten waarvan meestal één ‘vergeten’ groente. Op deze manier eet je gezond én gevarieerd!

De groenten uit het pakket worden geteeld door Boer Bulekri. Bulekri teelt op biologische wijze en op zeer kleine schaal in de kas en buiten op het land van tuinderij Zonneklaar in Groesbeek. In 2017 is Bulekri begonnen met het telen van kasgroente, in eerste instantie alleen voor zijn eigen natuurwinkel Chili & Spruit in Malden. Inmiddels teelt hij ook buiten en heeft hij meerdere afzetpunten voor zijn groente.

Hij vind het heel leuk om nu ook de groentepakketten voor AKKU te leveren. “Als winkelier heb ik jarenlang groente verkocht in onze biologische winkel, om nu zelf groente te kunnen telen voor mijn eigen omgeving is voor mij een hele goede stap geweest. Toen ik 25 jaar geleden in Nederland kwam wonen vond ik de groente hier naar niks smaken. Tot ik een biologische tomaat proefde die in Groesbeek werd geteeld. Vanaf dat moment was ik overtuigd van biologisch en ben ik voor verschillende biologische boeren gaan werken. Uiteindelijk teel ik nu jaren later mijn eigen groente en dat is fantastisch!” De groente zijn lokaal geteeld en variëren afhankelijk van het seizoen. In de herfst en winter vult hij de pakketten waar nodig aan met groente van collega telers uit Groesbeek, of in elk geval uit Nederland. Voor meer informatie zie ook de website: https://www.boerbulekri.nl/

 • Biologisch geteeld
 • Makkelijk op te halen op de campus
 • Uit de omgeving
 • Minder verpakkingsmateriaal

De groenten komen van biologisch tuinbouwbedrijf Zonneklaar uit Groesbeek, waar de groenten een dag van tevoren worden geoogst. De groenten zijn extra lekker en extra gezond, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Op deze manier worden de groenten op de meest milieuvriendelijke manier geteeld. Daarnaast zijn de groenten seizoensgebonden.

1) Eenpersoonspakket voor 8,00 euro per week
2) Tweepersoonspakket voor 9,50 euro per week
3) Driepersoonspakket voor 12,00 euro per week
4) Vierpersoonspakket voor 15,00 euro per week

Er zijn op dit moment helaas nog geen fruitpakketten. We hopen ze in de toekomst weer aan te kunnen bieden!

https://www.boerbulekri.nl/deze-week-in-het-pakket/

Abonnee worden

  Voor- en achternaam

  Gebruik geen studentenmail

  Ik machtig Studentenvakbond AKKU om geld van mijn rekening af te schrijven.

  De kosten worden maandelijks afgeschreven met een doorlopende SEPA-incasso. De kosten per pakket zijn hierboven te vinden.

  Vul straatnaam en huisnummer in

  Ja, ik ga akkoord.

  Kijk op www.akku.nu/privacy voor de voorwaarden.

  Als je iets wil wijzigen, bijvoorbeeld een nieuw adres of een groter pakket, stuur dan een mail naar groentenenfruit@akku.nu. Als je eenmalig geen pakket wilt, kun je dit ook vóór donderdag 18:00u mailen naar het hierboven genoemde e-mailadres. Vrijdag worden de groentepakketten besteld voor de week erop.

  Het te laat ophalen van het pakket, dus niet op dinsdag of woensdag voor 6 uur, verbreekt niet de verplichting om het pakket te bekostigen. Als het niet lukt om het op te halen, kan dit voor woensdagmiddag worden aangegeven. We zullen dan het pakket in de koelkast zetten, zodat het als uitzondering op de donderdag kan worden opgehaald. Om voedselverspilling te voorkomen worden overige groenten uitgedeeld aan geïnteresseerden.

  Als je een groentepakket ophaalt, zullen we je naam aftekenen op de lijst. Het zou fijn zijn als je je eigen tas meeneemt, aangezien onze pakketten in kratten worden geleverd. Mocht het een keer niet lukken, is dat geen probleem. We hebben altijd wat reservetassen in onze opslag liggen.