DuKo

De Duurzame Kortingsapp

Betaalbaar duurzaam consumeren

Waarom DuKo?
Studentenvakbond AKKU is al jaren bezig duurzaamheid meer op de kaart te zetten bij Nijmeegse studenten. De ervaring van AKKU leert dat er een groot draagvlak voor duurzaamheid bestaat onder de Nijmeegse studenten, en ook in de rest van Nijmegen is er veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn er een groot aantal bedrijven die duurzame producten aanbieden of duurzaam ondernemen. AKKU heeft besloten een extra impuls te geven aan het duurzaam consumeren van studenten door middel van een duurzame kortingsapp (DuKo). Het project DuKo is gestart in Utrecht en daar is het inmiddels een waar begrip. Door middel van de DuKo-app wil AKKU ook in Nijmegen de twee barrières wegnemen die een rol spelen bij de aankoop van duurzame producten: ze kosten vaak meer en zijn relatief onbekend.

De app
De DuKo-app is ontworpen en ontwikkeld in Utrecht en inmiddels ongeveer een jaar van de grond. In de app staan niet alleen alle winkels waarbij jij korting kunt krijgen maar ook alle nieuwtjes en feitjes over DuKo en duurzaam consumeren. Op dit moment zit DuKo in drie steden, Utrecht, Den Haag en Nijmegen, omdat in alle drie de steden dezelfde app wordt gebruikt, kun jij als student in alle drie de steden gebruik maken van de duurzame kortingen die DuKo voor je regelt.

In Nijmegen kun je op dit moment bij 9 duurzame organisaties korting ontvangen. Dit zijn: EkoPlaza, Facilitair Bedrijf RU (Refter, Gerecht en b-café), de Knollentuin, Koffiehuis PUUX, Stichting Basta, WAAR, Eetcafé de Plak, Van Nature en Tati. Daarnaast heeft DuKo regelmatig acties waarbij een van de winkels extra korting geeft op een bepaald product.

Wat nu?
Ben jij enthousiast geworden? De DuKo-app is heel gemakkelijk te installeren in de play- of appstore met een code die je voor €2,50 kunt kopen bij het AKKU kantoor. Meteen nadat je de app hebt gedownload kun je met korting duurzaam gaan consumeren! Daarnaast zal DuKo een aantal keer per jaar de codes gratis uitdelen bij een tof, duurzaam evenement. Voor meer informatie over alles rondom DuKo ga naar: nijmegen.dukostudent.nl of naar www.facebook.com/dukonijmegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *