Na de verbouwing van universiteitsrestaurant de Refter zijn de prijzen van de maaltijden sterk gestegen. Zo betaal je nu voor een pizzapuntje €2 en voor een cheeseburger zonder friet of salade maar liefst €5. Voor de gemiddelde student is het hierdoor onbetaalbaar geworden om een fatsoenlijke maaltijd te kunnen nuttigen en een betaalbaar alternatief op de campus ontbreekt. Daarom lanceert studentenvakbond AKKU vandaag een petitie om het college van bestuur op te roepen een McDonalds op de campus te bouwen. Via http://www.petities24.com/mcdonalds-university is de petitie te ondertekenen.

“Een McDonalds zou een welkome toevoeging zijn op de Radboud Universiteit,” stelt Jeroen Dols, vicevoorzitter van AKKU. “We hebben namelijk diverse klachten ontvangen van studenten die moesten uitwijken naar andere eetgelegenheden buiten de universiteit omdat de Refter te duur is geworden. Bovendien worden universiteiten inmiddels toch al gedwongen tot marktwerking en rendementsdenken. Een McDonalds past prima in dat concept. Maar het mag ook een andere fastfoodketen zijn, zolang mijn hamburger maar betaalbaar is.” Joni Visser, penningmeester van de studentenvakbond, sluit zich bij die laatste woorden aan: “Als penningmeester weet ik als geen ander dat veel geld uitgeven aan voedsel niet nodig is. En voor studenten is het toch al geen vetpot, zal ik maar zeggen.”

Update: natuurlijk was de petitie voor de bouw van een McDonalds op de campus een 1 aprilgrap, maar de hoge prijzen in de nieuwe Refter zijn minder grappig. Wil jij dat de maaltijden in de Refter wel gewoon betaalbaar blijven? Stem dan op 3 juni AKKUraatd

Doe mee! Deel dit bericht.