Is jouw huis een complete bouwput? In deze blog van Rechtswinkel AKKU lees je waarvoor je je huisbaas aan het werk kunt zetten  👇

Als je twee linker handen hebt is het niet verkeerd om je huisbaas aan het werk te kunnen zetten? Maar ook als je wel kunt klussen, kan het financieel een hoop verschil maken.

Een verhuurder moet er zorg voor dragen dat jouw kamer in goede staat verkeert. Jouw huisbaas is dus verantwoordelijk voor het (groot)onderhoud van jouw kamer en voor het verhelpen van gebreken, zoals bijvoorbeeld houtrot of een lekkage van het dak.

Kleine gebreken aan je kamer zijn dan weer voor je eigen risico. Denk bijvoorbeeld aan het ontstoppen van de gootsteen of het opnieuw moeten schilderen van de muren. Daarnaast dien je zelf te zorgen voor reparaties van schade die je zelf hebt veroorzaakt.

Jouw verhuurder kan ook aanbieden om kleine reparaties te verrichten, let er dan wel op dat hij dit in rekening mag brengen, omdat het eigenlijk jouw verantwoordelijkheid is. Ernstige onderhoudsgebreken van jouw kamer (studentenwoning) kunnen in sommige gevallen aanleiding zijn voor tijdelijke huurverlaging. 

Als je in discussie bent met je huisbaas over wie voor welke reparaties verantwoordelijk is, zou je zelf al eens kunnen kijken in het Besluit kleine herstellingen. Deze is door de overheid vastgesteld en houdt een opsomming in van reparaties die je zelf zou moeten uitvoeren. Met vragen of problemen kun je ook altijd gratis terecht bij de Rechtswinkel AKKU.

Doe mee! Deel dit bericht.