Gisteren heeft Studentenvakbond AKKU samen met haar USR-fractie AKKUraatd een brief gestuurd naar de gemeente waarin aandacht gevraagd wordt voor de gevaarlijke situatie tussen bussen en fietsers bij de rotonde op de kruising Heyendaalseweg/Erasmuslaan.

De gemeente had eerder uitlatingen gedaan de rotonde te willen verbeteren, maar tot op heden hebben we daarvan niets gezien. Ook denken we niet dat het plaatsen van een kunstwerk op de rotonde, zoals de gemeente van plan is, de gevaarlijke situatie tussen bussen en fietsers zal wegnemen.

We hebben de gemeente gevraagd op dit probleem op te lossen, waarbij we expliciet naar de realisatietermijn hebben gevraagd. Het is immers niet de bedoeling dat eerst iemand onder een bus terecht komt, voordat de gemeente aan veiligheidsmaatregelen gaat denken! Momenteel wachten we op reactie van de wethouder van Mobiliteit. We hopen dat de wethouder de urgentie van dit probleem inziet, en we zullen jullie in de op de hoogte houden zodra de wethouder met een reactie komt.

Zie hiervoor ook het bericht dat het ANS hierover schreef.

Doe mee! Deel dit bericht.